Posredovanje u prodaji nekretnina

Agažiranjem naše agencije ubrzati ćete prodaju Vaše nekretnine zbog jednostavnog razloga koncentracije nekretnina u našoj ponudi. Često potencijalni kupci nekretnina iskažu interes za neku određenu nekretninu iz naše ponude koju žele razgledati, ali također žele razgledati i ostale slične nekretnine iz naše ponude i tada im mi nudimo razgledavanje više nekretnina iz naše aktualne ponude pa se često kupci odluče za kupnju potpuno različite nekretnine od one za koju su prvobitno iskazali interes.

Također postoje slučajevi da kupci traže nekretninu u točno određenom kvartu, ulici ili zgradi nekog  grada pa je onda radi širine naše ponude uvijek bolje da imamo više nekretnina u ponudi upravo u traženom kvartu, ulici ili zgradi. Možda se kao samostalni prodavatelj nekretnine nećete imati priliku susresti sa takvim potencijalnim kupcima nekretnina.

Ako želite posredovanje naše agencije možemo Vam ponuditi dvije vrste ugovora o posredovanju. Jedna vrsta ugovora je potpuno liberalan, tzv. otvoreni tip ugovora sklapanjem kojeg ne gubite Vašu autonomiju samostalne prodaje Vaše nekretnine, a isto tako možete bez zapreka angažirati i više ovlaštenih posrednika u prometu nekretnina za isti posao. 

Druga vrsta ugovora koje sklapamo sa našim klijentima je ugovor isključivog tipa prema kojem je Vaša nekretnina u posredovanju samo u našoj agenciji, tj. naši klijenti tada nemaju pravo zaključiti ugovor o posredovanju u prodaji iste nekretnine sa drugim ovlaštenim posrednicima u prometu nekretnina. Posrednnička naknada koju ugovaramo isključivim ugovorom o posredovanju je redovito niža od one koju ugovaramo otvorenim tipom ugovora o posredovanju u prodaji nekretnina.

Uvjeti pod kojima poslujemo navedeni su u našim Općim uvjetima poslovanja, no ugovorom o posredovanju često ugovaramo odredbe koje se u nekim dijelovima razlikuju od odredbi naših Općih uvjeta posredovanja i tada se prilikom posredovanja primjenjuje ono što je konkretnim zaključenim ugovorom o posredovanju ugovoreno.

Svakako nisu ni zanemarivi savjeti koji ćete od nas dobiti u vezi Vaše nekrentine, a kojima ćemo nastojati ubrzati prodaju iste, savjeti kojima ćemo Vas pripremiti za pregovore sa kupcima, a pogotovo savjeti tijekom kupoprodajnog postupka s ciljem Vaše pravne sigurnosti od sklapanja predugovora i ugovora o kupoprodaji Vaše nekretnine, kupčeve isplate ugovorene cijene Vaše nekrentine pa sve do predaje Vaše nekretnine u posjed kupcu.