Licenced Real Estate Agency
Ovlašteni posrednik u prometu nekretnina

T: +385 (0)42 488 402M: +385 (0)98 652 059E: info@euroestate-nekretnine.hr
Vrsta nekretnine:
Lokacija:
Cijena (max):
Površina:
- m2
Br. soba:

Savjeti za kupnju nekretnine

Najbitnije je da kao kupac donesete odluku koji tip nekretnine želite kupiti, tj. da li će to biti stan, apartman, kuća, kuća za adaptaciju ili zemljište za gradnju nove kuće. Zbog velike ponude nekretnina na tržištu odlukom o tipu nekretnine koji želite kupiti uštedjeti ćete si dragocjeno vrijeme.

Nakon prve navedene odluke, a prije početka razgledavanja nekretnina OBAVEZNO PROVJERITE SVOJU FINANCIJSKU MOĆ te napravite plan odnosno pokušajte donijeti odluku koliko novaca ćete investirati u kupnju nekretnine. Nakon toga odaberite, sukladno planiranoj investiciji, nekretnine koje želite razgledati. U nekretnine koje želite razgledati slobodno uvrstite i nekretnine koje premašuju Vaš budžet, znači i one nekretnine čija je oglasna cijena do 20% viša od Vašeg budžeta jer najčešće kod gotovo svake oglašene nekretnine ima mjesta za pregovore oko finalne cijene.      

Sa razgledavanjem nekretnina počnite samo ako ste svojevoljno donijeli čvrstu odluku da ste potencijalni kupac željene nekretnine koju ćete pokušati pronaći na tržištu nekretnina. Idealnu nekretninu gotovo je nemoguće pronaći već je samo pitanje koliko se blizu možete odabranom nekretninom približiti svojoj zamišljenoj idealnoj nekretnini. Kada pronađete pogodnu nekretninu za kupnju tada slijedi provjera dokumentacije koja prati nekretninu.   

Pri kupoprodaji nekretnine nikad dovoljno opreza. Ponekad se skupe pogreške događaju zato što kupac želi kupiti što jeftinije, katkad iz neznanja, ali i zbog namjere nekih zlonamjernih prodavatelja da lakovjerne kupce prevare. Stoga, ne valja ulaziti u sumnjive i neprovjerene transakcije koliko se god nekretnina činila privlačnom, a čak i kad se čini da su svi dokumenti uredni, treba ih znati čitati. 

Kupnja nekretnine nije ni lak ni jednostavan posao, a pogotovo je rizična kupoprodaja sa gotovinskim plaćanjem kupoprodajne cijene pa je najsigurnije obratiti se i angažirati stručnu osobu iako to za sobom povlači određeni trošak. Ako kupujete nekretninu preko agencije onda je najbolje poslovati s provjerenim agencijama za posredovanje u prometu nekretnina. Mora se uzeti u obzir da ni svi posrednici nisu uvijek dovoljno stručni ili su tek djelomično osposobljeni za taj posao. 

Kupnja nekretnine preko provjerenih i stručnih agencija ne bi smjela stvarati dodatne troškove za kupca nekretnine. Upravo zbog toga ovlašteni posrednik od kupca nekretnine iz svoje ponude očekuje fer odnos jer se provizijom iscrpljuje samo od svojeg nalogodavca. Fer odnos Kupca prema posredniku podrazumijeva nezaobilaženje posrednika s ciljem samostalnog zaključivanja kupoprodaje s prodavateljem nekretnine nakon što određenu nekretninu iz ponude posrednika za koju je iskazao interes razgleda s posrednikom.

Naša agencija kod kupoprodaje nekretnine često koristi usluge odvjetničkih i javnobilježničkih ureda za pripremu dokumentacije kako bi obje ugovorne strane (i naši nalogodavci za posredovanje i kupci nekretnina iz naše ponude) bile pravno zaštićene.   


Agencija EURO Estate jamči Vam potpunu sigurnost postupka kupoprodaje nekretnine iz naše ponude nekretnina. 
© Euro Estate, Sva prava pridržana 2024 Izrada web stranica Varaždin web shopa - Prolink mobilne aplikacije