Licenced Real Estate Agency
Ovlašteni posrednik u prometu nekretnina

T: +385 (0)42 488 402M: +385 (0)98 652 059E: info@euroestate-nekretnine.hr
Vrsta nekretnine:
Lokacija:
Cijena (max):
Površina:
- m2
Br. soba:

Priprema nekretnine za prodaju

SAVJETI ZA PRIPREMU NEKRETNINE ZA PRODAJU


Prije izlaska na tržište upoznajte se sa tržišnom vrijednošću nekretnina sličnih Vašoj (po godini izgradnje, kvadraturi, održavanosti, gradu, kvartu, ...) kako biste lakše odredili početnu cijenu za oglašavanje, no uzmite u obzir da stvarna vrijednost Vaše nekretnine ne mora biti niti približno jednaka onoj koju diktira tržište.


Početna cijena za oglašavanje mora biti realna tržišna cijena Vaše nekretnine i to je svakako prvi i možda najvažniji korak za uspješnu i brzu realizaciju prodaje. Previsoka početna cijena u Vašem oglasu odbija stvarne potencijalne kupce koji najčešće ne žele ni razgledati nekretninu i eventualno pregovarati o finalnoj kupoprodajnoj cijeni. Pogrešno je mišljenje da ćete uvijek biti u mogućnosti spustiti cijenu i prihvatiti nižu ponudu jer postoji šansa da tu ponudu nikada i ne dobijete.


Ukoliko je prodaja Vaše nekretnine hitna, tada morate biti oprezni sa periodičkim korekcijama oglasne cijene jer potencijalni kupci prate Vaš oglas i koliko često mijenjate cijenu i čekaju kad ona padne na njima prihvatljivu razinu. Savjet je da odmah odredite realnu cijenu ispod koje nikako ne namjeravate prodati, povećajte ju za oko 5 % i neka to bude Vaša oglasna cijena.


Na uspješnu i brzu prodaju svakako negativno utječu eventualni sitni nedostaci Vaše nekretnine, a koje je moguće otkloniti bez velikih financijskih izdataka. Većina kupaca traži nekretninu u koju neće biti potrebno ulagati previše. Sitni popravci i zahvati kao što je osvježivanje zidova i unutarnje stolarije novim premazom boje neće stvoriti prevelike troškove, a uvelike će utjecati na prvi dojam potencijalnog kupca. Prve minute razgleda Vaše nekretnine presudne su i usmjeriti će kupca na put približavanja kupnji ili udaljavanja od kupnje. 


Posebno je bitno za prvi dojam kod razgleda Vaše nekretnine: urednost nekretnine, mirisi u nekretnini, odstraniti eventualni dim cigarete, odstraniti osobne fotografije ukućana koje u pravilu ne bi trebale biti na zidovima prilikom razgleda nekretnine jer potencijalni kupac nastoji sebe zamisliti u svom novom domu, potrebno je odstraniti znakove vlage nastale u kutevima prostorija zbog toplinskih mostova itd. . Potencijalni kupac vrlo brzo donosi svoju odluku pa će zato npr. uredna i svijetla ulazna vrata, uredan hodnik, kuhinjski elementi u dobrom stanju, čista kupaonica i tepisi i dr., vjerojatno biti od presudnog utjecaja na odluku potencijalnog kupca o kupnji Vaše nekretnine.


Ako se radi o kupnji kuće, apartmana ili kuće za odmor vrlo je važna uređenost okućnice i vanjski izgled građevine. Vanjska izolaciona fasada na kući svakako će podići cijenu kuće vjerojatno i za veći iznos od uloženog u samu fasadu. U prvi dojam koji se stiče o nekretnini ulazi i uređenost okućnice, dvorišne ograde, travnjaka i ostali sitni detalji koji se lako mogu popraviti (očišćeno lišće, uređena ulazna vrata, …) i ne koštaju Vas previše novaca ni vremena.SAŽETAK:


- morate biti potpuno sigurni u namjeri prodaje Vaše nekretnine,

- odredite realnu tržišnu cijenu, to je najvažnije, ukoliko ne znate sami to učiniti, potražite savjet stručnjaka (procjenitelja vrijednosti nekretnina),  

- izvršite sve popravke koji ne zahtijevaju prevelike financijske troškove jer izuzetno teško je ukalkulirati uložen novac i trud u novu povećanu vrijednost Vašenekretnine na tržištu,

- nepotreban namještaj i osobne stvari sklonite (uklanjanje nepotrebnih predmeta rezultira većom prostranosti prostorija i urednosti),

- kod prodaje kuću uredite okućnicu,
- budite strpljivi sa kupcima, ocijenite svaku njihovu eventualnu ponudu i odgovorite im na njihovu ponudu u kratkom roku, 
- NE ZABORAVITE, uvijek možete angažirati našu agenciju kao pouzdanog stručnjaka za kvalitetnu prezentaciju i ubrzavanje prodaje Vaše nekretnine.
© Euro Estate, Sva prava pridržana 2023 Izrada web stranica Varaždin web shopa - Prolink mobilne aplikacije